Om oss


 

Vi holder til på gården Svinsholt i Re kommune. Her ligger forholdene til rette for hundetrening, jakt og friluftsliv året rundt. Vi driver Engell Hundesenter, som er hundehotell for alle raser. På Engell Hundesenter kan vi tilby fuglehunddressur i flotte lavlandsomgivelser med store luftegårder.

Vår filosofi omkring hundedressur er å dele opp en øvelse i flere mindre delmomenter som innlæres hver for seg. Deretter settes dette sammen til den komplette fuglehund. Vi er også opptatt av at hundene skal ha dressur før fugl.

For oss er det viktig med en komplett fuglehund som skal fungerer like bra til hverdags som på jakt og konkurranse. I vår streben etter den perfekte fuglehund er det naturlig at vi viser hundene våre på jakt- og apportprøver og utstilling.

 

Fredrik Engell Sæthereng kommer fra Vear. Han er utdannet fysioterapeut, osteopat, osteopat på dyr og hundeinstuktør. Han er også jakprøvedommer for stående fuglehunder. Jobbet som fystioterapeut på Linden Fysioterapi fram til og med 2020, osteopat på Osteopati Nexus og dyreosteopat.no . Fredrik holder også privattimer for trening av dressur på Engell Hundesenter. Fredrik fikk sin første fuglehund Hermann i 2000. Siden den gang har Fredrik vært lidenskapelig opptatt av hund og hundetrening, jakt og jaktprøve.

Renate Engell Sæthereng kommer fra Sjuestok. Hun er utdannet hippolog/ridelærer og er daglig leder på Engell Hundesenter.